Plaatsingswijzer Advies van je meester of juf aan ons

Is jouw keuze op Dingstede gevallen? Top! Maar wat nu? Vraag je meester of juf van groep 8 om de plaatsingswijzer in te vullen en op te sturen. Met deze formulieren zorgt jouw bassischool dat je bij ons aangemeld wordt. En krijgen we meteen een advies over het niveau dat het beste bij jou past: mavo, havo of atheneum.

Resultaten vanaf groep 6

In de plaatsingswijzer kijkt jouw juf of meester extra goed naar hoe het ging met begrijpend lezen, getal en bewerken, technisch lezen en spelling. Hij of zij neemt daarmee jouw resultaten vanaf groep 6 mee. Want door te kijken naar jouw ontwikkeling over drie jaar kan jouw bassischool ons het beste advies geven.

Wordt het atheneum, havo of mavo?

Op basis van het advies plaatsen we je op het juiste niveau. Atheneum, havo of mavo. Maar het kan ook zijn dat je net tussen deze niveaus inzit. In dat geval kom je terecht in een kansklas. Leerlingen met een kader/tl advies kunnen bij ons starten op mavo niveau. Is het advies havo/mavo dan word je in een havo kansklas geplaatst. Daar krijg je les op havo niveau en wordt er op havo niveau getoetst. Heb je een gemengd advies, atheneum/havo, dan word je in een vwo kansklas geplaatst. Daar krijg je les op atheneum niveau en word je op atheneum niveau getoetst. Eind juni ontvangen je ouders een brief waarin staat waar jij volgens ons het beste kunt starten.

Meer over de niveaus
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter