Proeflokaal Kom bij ons proeven!

Wil je meer weten over onze school? Dat kan! Onze leraren nodigen je uit om eens een lesje te komen volgen. Om een vak al een beetje te leren kennen, om te voelen hoe het er op Dingstede aan toe gaat of gewoon omdat je het leuk vindt.

Wanneer kan ik meelopen?

Op vijf dinsdagmiddagen (15.15 - 16.30 uur) en vijf woensdagmiddagen (15.00 - 16.15 uur) doen we voor jou de deur wagenwijd open. Het enige wat je hoeft te doen is naar onze webapplicatie te gaan. Meld je aan, kies een les uit die je leuk lijkt, schrijf je in en je gaat het meemaken. En weet je wat nog het mooiste is? Je mag zo vaak komen als je wilt.

Schrijf je nu in!

Welke vakken we geven?

Nederlands
Wat hebben MeisjeDjamila, de mannen van Stuk TV en Enzo Knol met elkaar gemeen? Juist! Ze kunnen goed vloggen. Voor een goede vlog is het belangrijk dat je niet alleen weet hoe je moet spreken voor een camera, maar ook wat je moet doen met je stem, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal. Wil jij je ‘vlogskills’ verbeteren? Geef je dan gauw op! Vergeet niet je eigen telefoon/camera mee te nemen.

Engels
Would you like to find out more about the monster of Loch Ness, K-pop or maybe how icecream is made?  Please, visit the English class at Dingstede.

Geschiedenis: de grote geschiedenisquiz!
De quiz om je kennis te checken over bekende historische personen, oorlogen en grappige of vreemde gebeurtenissen. Samen touren we door de geschiedenis heen en zien we o.a. paarden aan de macht in Rome, hoe heksen behandeld werden en iemand die in een boekenkist ontsnapt uit de gevangenis.

Aardrijkskunde
Tijdens deze les leer je over onze aardbol en de rol van mensen daarop. We nemen je mee op een speurtocht door oerwouden en over savannes met behulp van de atlas. Je gaat ook op digitale Geo-quest langs allerlei fantastische plekken. Laat de aarde je verrassen. De aarde is een schitterende planeet en dit is je moment om daar meer over te leren.

Muziek
We hebben een lokaal vol instrumenten: keyboards, gitaren, drumstel, basgitaar, boomwhackers en een aantal blaasinstrumenten. Kom, laten we samen muziek maken!!

Frans
Le  Tour de France à l'école de Dingstede!

Als je het leuk vindt om een woordje Frans te spreken, kom dan naar onze Tour de France! Dit mag je niet missen. We 'fietsen' door de Franse les en daarna spreek je een woordje Frans. A bientôt!

Handvaardigheid & Tekenen
Bal Masqué: jij gaat een gezichtsmasker maken met een basismasker en acrylverf. Dit masker ga je pimpen met allerlei leuke dingen zoals veertjes, stickers, glitters enz. Schrijf je snel in!

Let op: dit vak kies je voor alle vijf de dinsdagen.

Schrijf je nu in!


Onderzoeken & Ontwerpen – Technasium
Vind je het leuk om oplossingen te bedenken voor bestaande problemen van externe opdrachtgevers, dan zijn de lessen in het Technasium echt iets voor jou. Samen met je klasgenoten en je vakcoach ga je onderzoeken waar oplossingen liggen en op welke manier (3D) je deze gaat ontwerpen. The future is yours! 

Let op: dit vak kies je voor alle vijf de dinsdagen.

Design & Innovation
Ben jij creatief en werk je graag met computers? Dan is dit wat voor je. Je leert foto’s te bewerken, logo’s maken en je gaat je eigen robot programmeren. Tijdens dit vak is de grootste uitdaging wat je juist anderen kunt leren.

Biologie
Altijd al willen weten hoe een vis er vanbinnen uitziet? En wat de functies van al die organen zijn? Wees een echte schouwarts en kom zelf een vis ontleden.

Of wil je weten waarom we kwijlen bij de gedachte aan een heerlijke taart? Of waarom het water je in de mond loopt als je aan een heerlijke pizza denkt? Kom dan naar biologie!

Scheikunde
Bij de drugsinval in Nijeveen is Klaas B. opgepakt. De politie heeft in zijn broekzak een wit poeder gevonden, waarvan ze denken dat het White Evil is, een drug die nog gevaarlijker is dan cocaïne. Je gaat als medewerker van het Forensisch Lab onderzoeken of het ook daadwerkelijk om deze stof gaat, of dat het, zoals Klaas B. beweert, om een heel ander onschuldige stof gaat. We zien je graag om ons te helpen met het analyseren van deze stof.

Wiskunde
Maak met behulp van een wiskundige speurtocht kennis met Dingstede. Je werkt in groepjes van vier en de beste groep verdient een leuke prijs.

Lichamelijke opvoeding
Wil jij ook fysiek aan de slag en samen met andere leerlingen allerlei verschillende sporten uitproberen? Kom dan naar de gym clinic in de gymzalen!

Je kunt je inschrijven voor onderstaande data:
6 oktober, 7 oktober, 27 oktober, 28 oktober, 24 november, 25 november, 26 januari, 27 januari, 9 februari en 10 februari. 
Let op:  vanwege de sluiting van de school in verband met de lockdown wordt het proeflokaal van 26 en 27 januari wederom verplaatst. De nieuwe data worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. 

Schrijf je snel in!
Via onze webapplicatie proeflokaal.dingstede.nl kun je je aanmelden voor 1 of meerdere lesjes - eenvoudig en simpel. De tijden van de lessen zijn: 

  • dinsdag 15.15 - 16.30
  • woensdag 15.00 - 16.15

Ouder(s)/verzorger(s)
U kunt in de aula wachten tot uw kind klaar is met de les. Daar staat koffie of thee voor u klaar!

Schrijf je nu in!
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter