Proeflokaal Kom bij ons proeven!

Wil je meer weten over onze school? Dat kan! Onze leraren nodigen je uit om eens een lesje te komen volgen. Om een vak al een beetje te leren kennen, om te voelen hoe het er op Dingstede aan toe gaat of gewoon omdat je het leuk vindt.

Wanneer kan ik meelopen?

Op vijf dinsdagmiddagen (15.15 - 16.15 uur) en vijf woensdagmiddagen (15.15 - 16.15 uur) doen we voor jou de deur wagenwijd open. Het enige wat je hoeft te doen is naar onze webapplicatie te gaan onderaan deze pagina. Meld je aan, kies een les uit die je leuk lijkt, schrijf je in en je gaat het meemaken. En weet je wat nog het mooiste is? Je mag zo vaak komen als je wilt.

De data voor ons proeflokaal zijn dit schooljaar:

Dinsdag 3 en woensdag 4 oktober 2023
Dinsdag 7 en woensdag 8 november 2023
Dinsdag 12 en woensdag 13 december 2023 
Dinsdag 6 en woensdag 7 februari 2024 
Dinsdag 5 en woensdag 6 maart 2024 

Welke vakken we geven?

Engels
Hey there, young explorers! Would you like to uncover the mystery of the Loch Ness Monster, groove to some K-pop beats, or learn more about interesting English places, and much more? Then come to the Dingstede English class for an adventure you won't want to miss!

Handvaardigheid & Tekenen
Bal Masqué: jij gaat een gezichtsmasker maken met een basismasker en acrylverf. Dit masker ga je pimpen met allerlei leuke dingen zoals veertjes, stickers, glitters enz. Schrijf je snel in!
Let op: dit betreft een reeks, dus éénmalig inschrijven voor 4 lessen op de dinsdag!


Onderzoeken & Ontwerpen – Technasium
De Dingstede Drone-Dance-Challenge!
Het vliegen met drones wordt steeds meer toegepast. Denk maar aan het vervoeren van medisch pakketjes tussen de ziekenhuizen Meppel - Zwolle. Geen last van files en dus een snellere bezorging. 
Ook worden drones steeds meer gebruikt voor entertainment. Denk bijvoorbeeld aan het synchroon in formatie vliegen of het opvoeren van een lichtshow.  https://youtu.be/44KvHwRHb3A 

Voordat je een goede drone piloot bent, is het noodzakelijk om alle mogelijkheden van het dronevliegen te beheersen. Je zult dus een uitgebreide opleiding moeten volgen. 

Om toekomstige dronepiloten een goede vliegopleiding te geven gaan jullie leren om te vliegen met een drone en deze te programmeren. Het doel is dat de drones van alle teams synchroon een 'dans' met ledjes gaan uitvoeren om een lichtshow te geven. 
 

Biologie
Asjemenou! Een kippeklauw! Ben jij klaar voor een avontuur in de wereld van de biologie? Sluit je aan bij ons snijpracticum kippenklauw en leer alles over de geheimen van deze bijzondere poot. We gaan samen snijden, ontdekken en plezier maken terwijl we de mysteries van de natuur ontrafelen. Schrijf je nu in en word een biologie-expert! 
Let op: alleen op 3 oktober, 7 oktober, 6 februari of 5 maart.


Ben jij die baas? Op zoek naar de zwemblaas! Ben jij klaar voor een spetterend avontuur in de wereld van de biologie? Ontdek de geheimen van de vis tijdens ons snijpracticum. Samen gaan we op een spannende ontdekkingstocht, leren we snijden en verkennen we de fascinerende anatomie van deze waterdieren. Schrijf je nu in en word een echte visexpert! Durf jij deze uitdaging aan?
Let op: alleen op 12 december.

Scheikunde
Bij de drugsinval in Nijeveen is Klaas B. opgepakt. De politie heeft in zijn broekzak een wit poeder gevonden, waarvan ze denken dat het White Evil is, een drug die nog gevaarlijker is dan cocaïne. Je gaat als medewerker van het Forensisch Lab onderzoeken of het ook daadwerkelijk om deze stof gaat, of dat het, zoals Klaas B. beweert, om een heel ander onschuldige stof gaat. We zien je graag om ons te helpen met het analyseren van deze stof.

Wiskunde
Maak met behulp van een wiskundige speurtocht kennis met Dingstede. Je werkt in groepjes van vier en de beste groep verdient een leuke prijs.

Lichamelijke opvoeding
Wil jij ook fysiek aan de slag en samen met andere leerlingen allerlei verschillende sporten uitproberen? Kom dan naar de gym clinic in de gymzalen!

Aanmelden

Meld je hier aan voor Proeflokaal Dingstede

Let op, heb je je al eerder aangemeld dan kun je inloggen via de inlogpagina!

adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter