Proeflokaal Kom bij ons proeven!

Wil je meer weten over onze school? Dat kan! Onze leraren nodigen je uit om eens een lesje te komen volgen. Om een vak al een beetje te leren kennen, om te voelen hoe het er op Dingstede aan toe gaat of gewoon omdat je het leuk vindt.

Wanneer kan ik meelopen?

Op vijf dinsdagmiddagen (15.00 - 16.00 uur) en vijf woensdagmiddagen (15.00 - 16.00 uur) doen we voor jou de deur wagenwijd open. Het enige wat je hoeft te doen is naar onze webapplicatie te gaan onderaan deze pagina. Meld je aan, kies een les uit die je leuk lijkt, schrijf je in en je gaat het meemaken. En weet je wat nog het mooiste is? Je mag zo vaak komen als je wilt.

De data voor ons proeflokaal zijn dit schooljaar:

Dinsdag 25 en woensdag 26 oktober 2022
Dinsdag 15 en woensdag 16 november 2022
Dinsdag 13 en woensdag 14 december 2022 
Dinsdag 7 en woensdag 8 februari 2023 
Dinsdag 7 en woensdag 8 maart 2023 


Welke vakken we geven?

Nederlands
Wat hebben MeisjeDjamila, de mannen van Stuk TV en Enzo Knol met elkaar gemeen? Juist! Ze kunnen goed vloggen. Voor een goede vlog is het belangrijk dat je niet alleen weet hoe je moet spreken voor een camera, maar ook wat je moet doen met je stem, gezichtsuitdrukking en lichaamstaal. Wil jij je ‘vlogskills’ verbeteren? Geef je dan gauw op! Vergeet niet je eigen telefoon/camera mee te nemen.

Engels
Would you like to find out more about the monster of Loch Ness, K-pop or maybe how icecream is made?  Please, visit the English class at Dingstede.

Geschiedenis: de grote geschiedenisquiz!
De quiz om je kennis te checken over bekende historische personen, oorlogen en grappige of vreemde gebeurtenissen. Samen touren we door de geschiedenis heen en zien we o.a. paarden aan de macht in Rome, hoe heksen behandeld werden en iemand die in een boekenkist ontsnapt uit de gevangenis.

Muziek
We hebben een lokaal vol instrumenten: keyboards, gitaren, drumstel, basgitaar, boomwhackers en een aantal blaasinstrumenten. Kom, laten we samen muziek maken!!Handvaardigheid & Tekenen
Bal Masqué: jij gaat een gezichtsmasker maken met een basismasker en acrylverf. Dit masker ga je pimpen met allerlei leuke dingen zoals veertjes, stickers, glitters enz. Schrijf je snel in!
Let op: dit betreft een reeks, dus éénmalig inschrijven voor de woensdagen!


Onderzoeken & Ontwerpen – Technasium
Vind je het leuk om oplossingen te bedenken voor bestaande problemen van externe opdrachtgevers, dan zijn de lessen in het Technasium echt iets voor jou. Samen met je klasgenoten en je vakcoach ga je onderzoeken waar oplossingen liggen en op welke manier (3D) je deze gaat ontwerpen. The future is yours! 
Let op: dit betreft een reeks, dus éénmalig inschrijven voor de woensdagen!

Biologie

Wil je weten waarom we kwijlen bij de gedachte aan een heerlijke taart? Of waarom het water je in de mond loopt als je aan een heerlijke pizza denkt? Kom dan naar biologie voor een spijsverteringspracticum!

Scheikunde
Bij de drugsinval in Nijeveen is Klaas B. opgepakt. De politie heeft in zijn broekzak een wit poeder gevonden, waarvan ze denken dat het White Evil is, een drug die nog gevaarlijker is dan cocaïne. Je gaat als medewerker van het Forensisch Lab onderzoeken of het ook daadwerkelijk om deze stof gaat, of dat het, zoals Klaas B. beweert, om een heel ander onschuldige stof gaat. We zien je graag om ons te helpen met het analyseren van deze stof.

Wiskunde
Maak met behulp van een wiskundige speurtocht kennis met Dingstede. Je werkt in groepjes van vier en de beste groep verdient een leuke prijs.

Lichamelijke opvoeding
Wil jij ook fysiek aan de slag en samen met andere leerlingen allerlei verschillende sporten uitproberen? Kom dan naar de gym clinic in de gymzalen!

Aanmelden

Meld je hier aan voor Proeflokaal Dingstede

Let op, heb je je al eerder aangemeld dan kun je inloggen via de inlogpagina!

adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter