Vrijwilligerswerk Lever een bijdrage aan jouw omgeving

Op Dingstede zorgt een Bijbelse oproep voor inspiratie: ‘Heb je medemens lief als jezelf’. Dat brengen we in de praktijk door jou als leerling vrijwilligerswerk te laten doen. Je levert bijvoorbeeld een bijdrage aan natuurbehoud, maakt het leven van ouderen minder eenzaam, helpt sportclubs of werkt mee bij de Voedselbank of in een daklozencentrum.

Iets betekenen voor anderen

Zo kom je in aanraking met kwetsbare individuen of groepen in jouw omgeving. Je zult ervaren dat jij echt iets voor ze kunt betekenen. Leerlingen kunnen in het begin best nog wel eens opzien tegen het doen van vrijwilligerswerk. Je komt misschien op plekken waar je nog nooit eerder was mensen tegen die je helemaal niet kent. Gelukkig blijkt na een tijdje dat het helemaal niet zo eng is, maar dat het juist heel dankbaar is om iets voor een ander te betekenen. 

Een ruimere blik op de wereld

Ook jij zult merken dat jouw vrijwilligerswerk en de mensen die je daarbij ontmoet, jou veranderen. Je blik op de wereld zal ruimer worden en je mening over mensen milder. Een eigenschap die perfect past bij de christelijke identiteit van onze school en onze manier van onderwijs geven.

Dingstede ook eens met
eigen ogen bekijken?

adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter