Digitaal onderwijs Leren op de laptop

Als leerling van Dingstede werk je naast de papieren (werk)boeken ook met een laptop. Zo kun je zelfstandiger en in je eigen tempo werken. Daarnaast bereidt het je voor op een toekomst waarin steeds meer geautomatiseerd en gedigitaliseerd wordt. Je werkt met elkaar samen door middel van een laptop. Zo voer je bijvoorbeeld een videogesprek tijdens het huiswerk maken en help je elkaar op weg!

Ontelbare mogelijkheden

Ook docenten maken op verschillende manieren gebruik van de laptop.

Bijvoorbeeld:
- Deze wordt ingezet om notities in te maken en om dingen op te zoeken op youtube of het internet;
- Docenten nemen filmpjes op met informatie of instructies, zodat er in de les extra tijd is voor het stellen van vragen of het maken van opdrachten;
- In speciale apps staat lesmateriaal waarmee je kunt leren in jouw eigen tempo. De laptop herkent welke zaken jij nog moeilijk vindt en geeft je extra oefeningen.

    Je eigen device aanschaffen

    In documenten hieronder (komen zo spoedig mogelijk online) kunnen jij en je ouders meer informatie vinden. Zo kun je in het nieuwe schooljaar op Dingstede goed voorbereid aan de slag gaan met het device (apparaat) van jouw keuze. We noemen dit BYOD, bring your own device. Via Dingstede is er de mogelijkheid tot het aanschaffen van een eigen laptop.

    adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter