ICT & BYOD Het belang van ICT

De wereld om ons heen verandert constant en in een snel tempo. De opmars van nieuwe technologie en de digitalisering van onze samenleving speelt daarbij een grote rol. Dat jij iedere dag gebruik maakt van technologie is voor jou waarschijnlijk heel vanzelfsprekend. ICT is (krachtige) gereedschap dat het eigen maken van de 21ste-eeuwse vaardigheden kan ondersteunen. En daar zet CSG Dingstede op in. We willen bijvoorbeeld dat je mediawijs wordt: je leert media-, ICT- en informatievaardigheden te beheersen en je bent bewust van de manieren waarop media de wereld kleuren. Je leert informatie kritisch te beoordelen en je kunt zowel offline als online communiceren en presenteren. Door in de lessen aandacht te besteden aan ICT-(basis)vaardigheden bereiden we je voor op je carrière. We bereiden je voor op jouw toekomst.

ICT tijdens de les

Op CSG Dingstede werken we met een combinatie van de traditionele lesboeken en digitale lesstof, dat noemen we ‘blended learning’. In de lessen gebruiken we de boeken en ter aanvulling en ondersteuning zetten we ICT-middelen in. Hiermee kunnen we via apps en webtools meer variatie aanbrengen in lessen, gepersonaliseerd leren kunnen we aanbieden met behulp van digitale methodes en we hebben de mogelijkheid om digitaal te toetsen. Alle leerlingen en docenten op CSG Dingstede hebben een Office 365-account. Zij beschikken dus over een e-mailadres en belangrijke programma’s als PowerPoint, Word, Excel en Teams. Via deze beveiligde omgeving kunnen zij informatie verwerken, opdrachten delen en presenteren. In de leeromgeving van Magister vinden leerlingen en ouders de digitale agenda, studiewijzers en cijfers. 

  BYOD

  Op school werken we met BYOD: Bring Your Own Device. Dit betekent dat we je vragen iedere dag je eigen laptop naar mee school te nemen. Leerlingen/ouders schaffen zelf een laptop aan en zijn zelf verantwoordelijk voor de werking ervan en sluiten zelf eventueel een verzekering af. Jij zorgt er bijvoorbeeld ook zelf voor dat de laptop opgeladen is. Dat je als leerling zelf in het beheer bent van een laptop, brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt altijd en overal beschikking over digitaal lesmateriaal. Daarnaast denken we dat jij als 'eigenaar' zorgvuldig om zult gaan met de laptop.

  Al met al gaan wij met de combinatie van BYOD en 'blended learning' mee met de snel veranderende wereld om ons heen. Zo bereiden we onze leerlingen zo goed mogelijk voor op hun vervolgstudie en latere carrière.

  Hoe vind ik de geschikte laptop voor mijn kind?

  Waar leerlingen of ouders de laptop aanschaffen, beslissen zij zelf. Het is voor leerlingen van CSG Dingstede mogelijk om via The Rent Company tegen een aantrekkelijke prijs een laptop te huren of te kopen. Zij bieden laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking. Alle informatie over bestellen via The Rent Company vindt u op de informatie- en bestelflyer onderaan deze pagina.

  De laptops die via The Rent Company aangeboden worden kunt u hier in de webshop vinden.

  Als u voor 31 juli uw laptop bestelt, bent u verzekerd van tijdige levering voor het begin van het nieuwe schooljaar. Ook voorkomt u hiermee extra administratie- en handelingskosten van €19,95.

  U mag gebruikmaken van het aanbod van The Rent Company, maar bent hiertoe niet verplicht. Wilt u via een andere (web)winkel een laptop aanschaffen, dan denken we dat het in ieder geval verstandig is om géén Chromebook aan te schaffen. Op deze laptop kunt u namelijk geen software installeren (zoals Kurzweil). Verder doet u er goed aan als de laptop in ieder geval voldoet aan de onderstaande systeemeisen.

  Systeemeisen

  Minimale specificaties

  Windows Laptop

  Apple Macbook

  Besturingssysteem

  Windows 11

  MacOS 11 Big Sur

  Processor

  Intel i3*

  Intel i3

  Accuduur

  6 uur

  6 uur

  Schermgrootte

  13 inch

  13 inch

  Intern geheugen

  8 Gb

  8 Gb

  * Of gelijkwaardige processor

  Degelijkheid & verzekering

  De laptops leven een ‘ruig leven’ in de rugzakken, achterop de fietsen, enzovoort. Verschillende merken brengen extra stevige educatieve modellen op de markt met bescherming tegen het zware gebruik. We hebben ervaren dat dit geen overbodige luxe is. Als aanvulling is het mogelijk harde ‘cases’ of ‘sleeves’ te gebruiken. De zogenaamde ‘Ruggedized’ laptops zijn extra goed bestand tegen stoten, vallen en vochtschade. Het is ook geen overbodige luxe om een servicecontract en/of verzekering af te sluiten.

  Camera en microfoon

  Voor het volgen van onderwijs op afstand, wat door de Corona/Covid-19-situatie heel actueel geworden is, zijn een goede ingebouwde camera en een goede microfoon/koptelefoon-aansluiting onmisbaar.

  HDMI-aansluiting

  Met een HDMI-aansluiting kunnen de leerlingen in de klas hun laptop aansluiten aan de beamer en daarmee een presentatie of uitleg geven op het whiteboard. 

  Office 365

  Elke leerling op CSG Dingstede krijgt een Office 365-account van school, waardoor het gehele Officepakket (Word, Excel, Powerpoint, Teams, enz.) gratis te gebruiken is. U hoeft dit dus niet zelf aan te schaffen.

  Laptopregeling schoolgaande leerlingen

  Sommige gemeentes kunnen een tegemoetkoming verstrekken voor de aanschaf van een laptop. De tegemoetkoming bij de gemeente Meppel is € 400,00. Ook de gemeente Staphorst heeft een dergelijke regeling. Indien dit nodig is, kunt u zelf nagaan bij uw gemeente of er een regeling is en onder welke voorwaarden hieraan deelgenomen kan worden.

  Digitale informatie over The Rent Company

  Waarom een educatie laptop? https://vimeo.com/495482094

  Een kijkje bij The Rent Company https://vimeo.com/495482784

  Easy4u: Alles-in-1 abonnement https://vimeo.com/495193286

  1. FAQ The Rent Company
  2. CSG Dingstede informatie- en bestelflyer 2024-2025
  adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter