Toernooien Van hockey tot tchoukbal

We bieden je volop mogelijkheden om jezelf af te matten op een sportveld. Voetbal, volleybal en hockey. Maar ook minder bekende sporten als klimmen, freerunning en tchoukbal. Veel toernooien worden georganiseerd door onze havo 4 leerlingen die in hun vrije studie-deel het vak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) volgen.

Leren van en over bewegen

Waar bij het vak Lichamelijke Opvoeding (LO) de nadruk vooral ligt op met elkaar leren bewegen en daar plezier in hebben, gaat het bij BSM meer om het leren van en over bewegen. Zelfstandig of in teamverband. Je leert hoe je lessen voorbereidt, leidinggeeft, voor een groep moet staan, toernooien organiseert en hulpverlening biedt. Eén keer per jaar organiseer je zelf een sportdag voor de klassen 1 of 2. 

Binnen- en buitenschools sporten

Ook de docenten Lichamelijke opvoeding zitten niet stil. Ze organiseren één keer per jaar een sporttoernooi voor alle leerlingen, zorgen dat je mee kunt doen aan de Olympic Moves (grootste scholencompetitie van Nederland) en geven Dingstede op voor diverse schooltoernooien en buitenschoolse wedstrijden zoals de Meppel City Run en de Athene Spelen in Groningen.

Dingstede ook eens met
eigen ogen bekijken?

adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter