Technasium Vind jij de mooiste oplossingen voor echte problemen?

Op Dingstede leiden we de probleemoplossers van de toekomst op. Als jij het leuk vindt om je vast te bijten in een uitdaging, dan ben je op het Technasium helemaal op je plek. Hier leren we je in teams te werken, te onderzoeken, te brainstormen, een prototype te maken en te presenteren. Zo kom je bij ons tot technische oplossingen waar bedrijven om staan te springen. Wie weet zorgt jouw idee wel voor een nieuw gebouw, een betere omgeving voor diersoorten, een drone die brandjes detecteert of zelfs de oplossing voor het klimaatprobleem.

Brainstormen, schetsen, bouwen

Zo’n oplossing vind je natuurlijk niet zomaar in een leerboek. Je eigen creativiteit, informatie verzamelen, mogelijkheden verkennen, keuzes maken, samenwerken, plannen en onderzoeken zorgen voor die oplossing.  Als technasiast krijg je dit allemaal in de vingers. Een prima voorbereiding op de werkwijze op (technisch) hoge scholen, universiteiten en in het beroep dat je later gaat doen. (Digitaal) tekenen, robotica, experimenteren, drones besturen, programmeren en 3D printen, zulke nieuwe technieken mag je uitproberen. 

Verder met Onderzoeken en Ontwerpen

Dit alles valt onder de skills ‘Onderzoeken en Ontwerpen’. Iedereen in de brugklas die havo en atheneum bij ons gaat doen, zal aan de slag gaan in het Technasium. En vind je het echt leuk? Dan kun je het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O) kiezen vanaf het tweede jaar tot en met je examenjaar. In de regio zijn wij de enige school die het Technasium predicaat mag voeren. In heel Drenthe zijn er vijf technasia en we zijn aangesloten bij de Stichting Technasium. 

Podcast Technasium

Wil je horen waarom het zo leuk is op het Technasium? Luister dan eens naar deze podcast.

Meer info

Voor vragen kun je contact opnemen met:
De heer P. Visser: p.visser@vomeo.nl 
De heer D. Tepper: d.a.tepper@vomeo.nl 

Op deze website kun je meer informatie vinden:
https://www.technasium.nl/

Deze korte animatie geeft een goed overzicht van het concept Technasium:
https://youtu.be/A9UQD4VJOw4

Dit filmpje toont dat jouw projecten uit één van de 7 bètawerelden komen:
https://youtu.be/UypkpwHUnks

Hieronder de folder met Technasium Facts & Figures. De folder is bedoeld voor opdrachtgevers, samenwerkingspartners en andere relaties van de technasiumcommunity.
Technasium-Facts-Figures-2020-2021-web.pdf

Dingstede ook eens met
eigen ogen bekijken?

adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter