Eerste Fairtradeschool in Nederland

Wij zijn heel erg trots! Als eerste VO school in Nederland hebben wij van de werkgroep Fairtrade in Meppel het predikaat Fairtradeschool ontvangen.

Wees kritisch en maak bewuste keuzes

Wij vinden het belangrijk om leerlingen na te laten denken over de wereld waarin ze leven. Niet alleen stilstaan bij je eigen wereldje, maar om je heen kijken, kritisch zijn en bewuste keuzes maken. Nadenken over een eerlijke prijs voor producenten en boeren aan het begin van bepaalde productieketens, Fairtrade, is daar een onderdeel van. 

Titel goed bewaken

Zuzia Flis en Olivier Meijer uit klas M2a mochten het bordje 'Fairtradeschool' onthullen. En de speciaal ontworpen vlag werd gehesen door Hille Vente uit H2b en Neeltje Ziermans uit V2a. Fairtrade is voor ons een essentieel onderdeel van burgerschap. We gaan de titel goed bewaken en er zorg voor dragen dat we met elkaar niet alleen stilstaan bij een betere wereld, maar ook kijken op wat voor manier we daar actief aan kunnen bijdragen. 

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter