Havo Klaar voor het hbo

De havo duurt vijf jaar. De eerste drie jaar breng je door in de onderbouw en volgt elke leerling dezelfde vakken. Als je passie hebt voor Engels komt dat goed uit. We bieden je namelijk in het eerste jaar al English Cambridge aan. Ontdek je tijdens de brugklas dat je juist geïnteresseerd bent in onderzoeken en ontwerpen dan kun je vanaf klas twee meedoen met het Technasium. De bovenbouw begint in het vierde jaar. Het moment waarop je ook een keuze maakt voor een profiel. 

Vul het zelf in

Je kunt kiezen uit vier mogelijkheden: Cultuur en Maatschappij (CM), Economie en Maatschappij (EM), Natuur en Gezondheid (NG) of Natuur en Techniek (NT). Je volgt de vakken die bij het door jou gekozen profiel horen en kunt daarnaast zelf het vrije deel invullen.

Examen, praktijkopdrachten en profielwerkstuk

Elk vak sluit je in het vierde en/of vijfde leerjaar af met een examen. Daarnaast doe je een aantal praktische opdrachten en maak je een profielwerkstuk. Met het havo-diploma op zak kun je een hbo-opleiding als vervolgkeuze maken. Maar kiezen voor een mbo-opleiding of overstappen naar het atheneum kan ook.

Havo-diploma op zak en dan...?

Met je havo-diploma ben je voorbereid op het HBO, het hoger beroepsonderwijs. Maar je kunt ook kiezen voor het atheneum of een MBO-studie of om een jaartje heel wat anders te gaan doen (bijvoorbeeld studeren in het buitenland, reizen of au-pair). Belangrijk is om hier goed over na te denken en om je hierop goed voor te bereiden. Dingstede organiseert hiervoor activiteiten waar je als klas aan meedoet, maar je mag ook individuele activiteiten ontplooien. Je kunt daarvoor toestemming vragen via de decaan mevrouw Hartman (e.hartman@dingstede.nl).

Meer over profielkeuze

Dingstede ook eens met
eigen ogen bekijken?

adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter