2500 euro voor Arme Kant van Meppel

Leerlingen hebben de afgelopen week geld ingezameld voor Stichting Werkgroep Arme Kant van Meppel. Dit heeft een prachtig bedrag opgeleverd van 2500 euro.

Op verschillende manieren is er de afgelopen week geld ingezameld. De actie werd afgesloten met een foute kersttruien verkiezing en het overhandigen van de cheque. 

Kerst is een tijd van overvloed. Een overvloed aan eten, gezelligheid, saamhorigheid en cadeaus. Helaas zijn er ook mensen die deze tijd door moeten met een minimum aan eten en cadeaus. Stichting Werkgroep Arme Kant van Meppel maakt zich sterk voor deze mensen. Ze zamelen elk jaar geld in om deze mensen met kerst een cadeaubon te geven. Er zijn in Meppel alleen al ruim 600 huishoudens met een laag besteedbaar inkomen, die ze willen voorzien van een cadeaubon voor een supermarkt. Als CSG Dingstede staan wij midden in de samenleving en willen we onze leerlingen bewust maken dat niet iedereen overal geld voor heeft. 

Dankzij o.a. de foute kersttruien verkiezing kunnen de leerlingen iets goeds doen voor mensen uit hun omgeving in een periode die in Nederland vooral symbool staat voor warmte, gezelligheid en lekker eten. 

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter