Dingstede helpt!

De week van 7 t/m 10 maart stond in het teken van de inzamelingsactie ten behoeve van de aardbevingsslachtoffers in Syrië en Turkije.

Heerlijke geuren

Iedere dag werden er in de pauzes producten verkocht die door de leerlingen zelf werden gemaakt. Er werd vooral enthousiast gebakken door veel leerlingen. Cupcakes, knieperties en tosti's zorgden voor een heerlijke geur binnen de school.

Markt

Op woensdagmiddag vond in de aula van de school een grote markt plaats waar ook familieleden van de leerlingen welkom waren. Er was een gezellige drukte binnen de school. Ook hiervoor waren leerlingen heel enthousiast en werden heerlijke lekkernijen verkocht. Twee Syrische leerlingen brachten een paar middagen in de keuken door om Syrische koekjes en toetjes te verkopen. Klas H1a had zelfs een wereldfestival georganiseerd. Zij verkochten in groepjes gerechten uit verschillende werelddelen en wisten daarmee een mooi bedrag namens de klas op te halen. 

Lasergamen

Tijdens de markt was er volop drukte in de gymzaal. Daar konden leerlingen en bezoekers lasergamen. Dit werd gesponsord door Hugo Buikema van www.ikwillasergamen.nl. De kringloopmarkt wist ook de aandacht van veel bezoekers te trekken en DJ Titum creëerde met het draaien van verzoeknummers tegen betaling een fijne sfeer in de aula van de school. 

Benefietconcert

Van een aantal acties zal het ingezamelde geld de komende weken nog binnenkomen. Zo wordt er op 24 maart een benefietconcert in schouwburg Ogterop georganiseerd. Leerlingen uit havo 5 en vwo 6 verzorgen dan een gevarieerd programma waarin onder andere muziek te horen zal zijn van Pink Floyd, The Beatles, Billy Eilish en Ed Sheeran. De opbrengst van dit concert zal ook worden gedoneerd aan de inzamelingsactie. De week na het concert zal het eindbedrag bekend worden gemaakt. 

De voorlopige tussenstand van de inzameling is 2028,60 euro. CSG Dingstede is trots op haar leerlingen dat ze dit bedrag bij elkaar hebben gekregen.

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter