Een leven lang nieuwsgierig!

Uitnodiging interactieve bijeenkomst Een leven lang nieuwsgierig! dinsdag 15 november 2022 19.00 - 21.00 uur schouwburg Ogterop. We willen belangstellende ouders en relaties deze ervaring cadeau doen.

Nieuwsgierigheid is dé eigenschap voor een leven lang ontwikkelen en leren met plezier

Wie nieuwsgierig is weet in het alledaagse nieuwe kennis en ervaringen te vinden en gaat dat tegemoet met een open houding. Dat doen ook nieuwsgierige leerlingen. Ze gaan verder dan het onthouden van informatie en zoeken actief naar mogelijkheden om te ontdekken, te leren en lesstof toe te passen. Echter, nieuwsgierig gedrag is niet vanzelfsprekend. Onderzoeken wijzen zelfs uit dat kinderen in de loop  van hun schooltijd minder nieuwsgierig worden. Nieuwsgierigheid is een bijzonder, ontastbaar iets. Maar...dat wél getraind kan worden!

Hoe kun je door actief in te zetten op nieuwsgierigheid het plezier voor een leven lang leren aanwakkeren en vasthouden? En hoe kun jij als ouder dit versterken? Dat ontdek je deze avond samen met de oprichter van Nieuwsgierig Denken, Jason Fredrick.

In de energieke en interactieve sessie 'Een leven lang nieuwsgierig' duik je in de fascinerende wereld van nieuwsgierigheid. Wat betekent het als je 'nieuwsgierig ben'? Wat gebeurt er in je brein? Wanneer word je eigenlijk nieuwsgierig? Kun je jezelf en anderen 'aanzetten' om te gaan ontdekken?

Aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken geeft Jason bewezen tips, technieken en methodes die een nieuwsgierige houding bij kinderen én jezelf stimuleren. Zo word je ook zelf aan het denken gezet, want hoe kun je door aandacht te geven aan jouw eigen nieuwsgierigheid je kinderen inspireren om dit ook te doen? Een prikkelende sessie en concrete handvatten na afloop; nieuwsgierigheid was nog nooit zo leuk!

Wil je aanwezig zijn?

Meld je dan hier aan:  aanmelden

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter