Leerlingen bedenken nieuwe ijssmaak voor IJssalon Huberts

Blauwe bessenmuffin, banaan, blauwe bessen en witte chocolade; klinkt die combinatie niet heerlijk? Constant van Saltbommel, eigenaar van IJssalon Huberts, vindt van wel en geeft de creatie van Esther, Mike, Judith en Renske daarom een plek in de vitrine van zijn ijssalon.

'We hadden het totaal niet verwacht, want we hebben het ijs van tevoren niet kunnen zien of proeven', zegt Esther Heinen, tweedejaars leerlinge op CSG Dingstede. 'Toen hij het ijs liet zien, zag ik wel de blauwe bessen. Op dat moment dacht ik dat we misschien wel gewonnen hadden', vult klasgenoot Mike Vos aan. Toch hadden ook groepsgenoten Judith Verhagen en Renske Langendijk niets in de gaten.

Technasium

Als onderdeel van een technasiumproject, mochten de leerlingen de afgelopen weken werken aan hun ijssmaak. Sommigen bezochten beurzen, anderen lazen boeken en tijdschriften en ook online werd er gezocht naar smaken. Vervolgens werd er een moodboard gemaakt en werden de resultaten ingeleverd bij docent Dick Tepper en Constant van Saltbommel van IJssalon Huberts. Eigenlijk was het de bedoeling om zelf het ijs te maken, maar vanwege de coronamaatregelen kon dat niet doorgaan. En dus ging de ijsmaker zelf aan de slag. Daarom is de verrassing woensdagochtend des te groter.

'Oh, echt heel lekker', beamen de leerlingen trots. Ook hun klasgenoten en een aantal docenten genieten van het ijsje op het schoolplein van Dingstede. 'Deze groep heeft een compleet plaatje geleverd. Een goed verslag, mooi moodboard en een originele en lekkere ijssmaak', zegt Van Saltbommel. De groepen mochten allemaal meerdere ijssmaken aanleveren. Er kwam ook ‘knetterijs’ voorbij en cactusvijgijs.

Crazy Banana

Omdat de naam ‘blauwe bessenmuffin, banaan, blauwe bessen en witte chocolade’ wel heel lang is voor op een bordje in de vitrine, is besloten de ijssmaak ‘Crazy Banana’ te noemen. Wie deze uit wil proberen, kan vanaf dit moment terecht bij Brasserie en IJssalon Huberts aan de Hoofdstraat 61/63.

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter