Leerlingen havo 4 doen mee met de Young Solar Challenge

De Young Solar Challenge is een wedstrijd voor jongeren onder 18 jaar die mee willen doen aan het maken van een duurzame boot.

Zonne-energie

De boot zal op zonne-energie moeten gaan varen en de bedoeling is dat hij zo snel mogelijk wordt. Tien leerlingen uit havo 4 (Marnique, Guido, Tijn, Jerry, Mohammed, Anouk, Tjebbe, Olaf, Evelyn en Anne) met het vak O&O (Onderzoeken en Ontwerpen) gaan deze uitdaging aan. Het lijkt ze heel gaaf en tegelijkertijd doen ze, met het bouwen van een Solar boot, ervaring op voor sommige technische opleidingen. 

Daarnaast willen ze andere mensen enthousiast maken voor dit soort projecten en duurzaamheid. Met dit groepje tien fanatieke leerlingen moet dit doel haalbaar zijn. Als de boot klaar is volgen de races. In juni wordt er deelgenomen aan een aantal races tegen andere Technasiumscholen. Tijdens deze wedstrijden zal het gaan om snelheid en wendbaarheid van de boot en zal er een duurproef gehouden worden waarbij het gaat om het tactisch varen. Start je voortvarend, dan is de accu binnen de kortst mogelijke tijd leeg, maar vaar je langzaam dan word je geen winnaar.   

Sponsoring

Voor het bouwen van een competitieve boot hebben ze natuurlijk een hoop geld nodig. Ze zoeken daarom ook naar sponsoren. Tevens heeft het team een 'Crowdfunding' opgezet om aan geld te komen om hun droom waar te kunnen malen. Meer informatie over dit prachtige project of het aanmelden voor de nieuwsbief vindt u op hun eigen website: h4solarteamdingstede (jouwweb.nl) 

  1. Informatieposter H4 Young Solar team

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter