Meppel krijgt 'zeevaartschool'

Vanaf maandag 17 mei worden vmbo-leerlingen in Meppel en Steenwijk ondergedompeld in de wereld van de scheepvaart.

Samenwerking 

In een periode van twee weken wordt er een keuzevak aangeboden over het werken op zee. Het is een samenwerking tussen Sterk Techniekonderwijs Meppel/Steenwijkerland en de scheepvaartopleiding van Deltion College in Zwolle. Ze hopen hiermee meer leerlingen te interesseren voor hun sector. 

Marine

Er komen allerlei onderdelen aan bod. Zo gaan de leerlingen leren hoe zij een schip zeeklaar moeten maken en onderhouden, en leren ze verschillende touwknopen. Ook leren ze hoe ze moeten varen in een bijboot, een drenkeling uit het water moeten halen en hoe ze veilig werken aan boord. Tot slot zullen de leerlingen een voorlichting gaan bijwonen van de Koninklijke Marine, leren koken aan boord en een dagvaart maken op een binnenvaartschip. 

Alle lessen worden aangeboden op een opleidingsschip dat tijdelijk in de haven van Meppel komt te liggen. Er doen zes scholen meer: CSG Dingstede, Stad & Esch, Terra, Greijdanus (Meppel), CSG Eekeringe en RSG Trompmeesters (Steenwijk).

Bron: RTV Meppel

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter