Model European Parliament

Het MEP (Model European Parliament) is een Tweede Fase-project bij uitstek: het vergt nieuwsgierigheid bij het zoeken naar informatie, creativiteit bij de opstelling van een resolutie, samenwerking met een groep nieuwe mensen, en niet te vergeten: doorzettingsvermogen en de wil tot presteren.

Raadzaal

Op woensdag 28 februari en donderdag 29 februari worden op CSG Dingstede in uiteenlopende commissies door alle vwo 4-leerlingen en een aantal vwo 5-leerlingen resoluties opgesteld. Op vrijdag 1 maart worden deze resoluties in de algemene vergadering, dit jaar in de Raadzaal van het stadhuis Meppel, behandeld. Op basis van de bevindingen van een jury wordt op vrijdag bekendgemaakt welke leerlingen zich geplaatst hebben voor de provinciale conferentie. 

Provinciehuis Assen

CSG Dingstede is al vele jaren één van de partnerscholen voor het MEP Drenthe dat in juni zal plaatsvinden in het Provinciehuis in Assen. In iedere commissie zullen deelnemers van onze school plaatsnemen. Na een zorgvuldige selectie kunnen de deelnemers zich vervolgens ook nog plaatsen voor de nationale en internationale conferentie. 

Livestream

Via onderstaande link kunnen geïnteresseerden vrijdag 1 maart vanaf 9.15 uur meekijken hoe onze leerlingen het doen in de Raadzaal van het stadhuis.  

https://channel.royalcast.com/meppel/#!/meppel/20240301_1

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter