Model European Parliament

MEP. Het is een term die we jaarlijks terug horen op CSG Dingstede. Het Model European Parliament is een terugkerend event op Dingstede waarbij de leerlingen uit atheneum 4 hun debatvaardigheden kunnen verbeteren.

Het MEP is in feite een simulatie van het Europees parlement voor Europese scholieren. Het biedt middelbare scholieren uit heel Europa de kans om ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor de grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. De leerlingen maken m.b.v. dit event kennis met de kunst van kritische besluitvorming. Het MEP kent vier niveaus: school, provinciaal, nationaal en internationaal. 

Mooie certificaten

Het MEP bij ons op Dingstede eindigt in het gemeentehuis van Meppel. Vervolgens worden de leerlingen die het beste gepresenteerd hebben geselecteerd om naar het volgende niveau door te stromen. Eerst naar het provinciaal MEP in het provinciehuis en vervolgens naar het nationaal MEP in de Tweede Kamer. Als ze het goed blijven doen komen ze bij het internationale MEP. Dit vindt plaats in een Europese hoofdstad en verschilt per jaar. De leerlingen houden aan dit programma verbeterde debatvaardigheden, een oplossingsgerichte werkhouding en een aantal mooie certificaten over. 

Onze bekende "Mepper"

De meest befaamde "Mepper" van Dingstede is de enige echte Nathali Machool. Het is haar namelijk gelukt om als voorzitter helemaal tot het internationale MEP te komen en heeft het hier ook fantastisch gedaan. Zij heeft er zeker een hoop certificaten aan overgehouden.

Winnende deelnemers

De volgende toppers gaan door naar het MEP-Drenthe in juni: Zelina Huberts, Erwan Lucas, Joshua de Vries, Julia Rutten, Donna Podt, Luca Nieuwenhuizen, Niek Zandt, Ruben Noort, Geanne Timmerman, Noa Esselbrugge en Elisa Pieters.

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter