Nachtwandelen voor vluchtelingen

Onderwijs is meer dan leren op school. Daarom vraagt CSG Dingstede samen met een aantal kerken ook dit jaar aandacht voor vluchtelingen. In de nacht van de vluchteling, van zaterdag 15 op zondag 16 juni 2024, gaan we weer nachtwandelen. Er is een nachtwandeling van ruim 10 km tussen Meppel en Ruinerwold. Op vrijdagavond 7 juni om 19.30 uur speelt Trio Wilde Eend het verhaal van de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau probeert te overleven.

Nachtwandeling

In Meppel en Ruinerwold organiseren CSG Dingstede, Oecumenische Gemeente Meppel, Fairtrade Meppel, R.K. Parochie, Hervormde Gemeente Ruinerwold, Stichting Grote Broer, St. Waarborgfonds Meppel en St. Het Burgerweeshuis Meppel een nachtwandeling voor vluchtelingen. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dit meer dan 100 miljoen mensen. Door met elkaar in de nacht te lopen vindt meer bewustwording rond opvang van en toekomst voor al deze ontheemde mensen plaats. 

Tussen 22.00 uur en 23.00 uur kan er gestart worden vanaf de St. Stephanuskerk, Commissaris de Vos van Steenwijklaan 30 in Meppel en vanaf de Bartholomeus Kerk op Blijdenstein, Blijdenstein 3 in Ruinerwold. Het starten zal gespreid gebeuren. Deelnemers krijgen bericht over hun starttijd. Wie wil, kan zich voor de wandeling laten sponsoren. Het bijeengebrachte geld wordt op giro 999 van de Stichting Vluchteling voor hulp aan mensen wereldwijd gestort of komt op de rekening van de Stichting Vrolijkheid die kunstzinnige en creatieve activiteiten in AZC's verzorgt, met name voor kinderen. U kunt één van deze doelen kiezen als u wilt. 

Voorstelling 'De poppenspeler van Warschau'

Voorafgaand aan deze nachtwandeling is op vrijdag 7 juni om 19.30 uur de voorstelling 'De poppenspeler van Warschau' te zien. Deze voorstelling wordt gespeeld in CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13 in Meppel. Het verhaal gaat over de joodse tiener Mika Hernsteyn die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het getto van Warschau probeert te overleven. De voorstelling is gratis. Wij vragen wel een vrijwillige bijdrage als tegemoetkoming in de kosten. 

Aanmelden

Doe je mee? Doet u mee? Als individu? Als (jeugd)groep? Aanmelden voor beide activiteiten loopt via www.nachtwandelen.nl Daar staat ook meer informatie over het nachtwandelen. Aanmelden voor het wandelen kan tot donderdag 13 juni. 

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter