Nachtwandelen voor vluchtelingen

Onderwijs is meer dan leren op school. Daarom vraagt CSG Dingstede samen met een aantal kerken ook dit jaar aandacht voor vluchtelingen. In de nacht van de vluchteling, van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2023, gaan we weer nachtwandelen. Er is een nachtwandeling van ruim 10 km tussen Meppel en Ruinerwold. Op dinsdag 13 juni om 19.30 uur is de film 'The Swimmers' in CSG Dingstede te zien.

Nachtwandeling

In Meppel en Ruinerwold organiseren CSG Dingstede, de Bartholomeus Kerk, de St. Stephanuskerk en Nieuwe Oecumenische Gemeente Meppel een nachtwandeling voor vluchtelingen. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor alle mensen die op de vlucht zijn. Wereldwijd zijn dit meer dan 100 miljoen mensen. Door met elkaar in de nacht te lopen vindt meer bewustwording rond opvang van en toekomst voor al deze ontheemde mensen plaats. 

Tussen 22.00 uur en 23.00 uur kan er gestart worden vanaf de St. Stephanuskerk, Commissaris de Vos van Steenwijklaan 30 in Meppel en vanaf de Bartholomeus Kerk op Blijdenstein, Blijdenstein 3 in Ruinerwold. Wie wil, kan zich voor de wandeling laten sponsoren. Het bijeengebrachte geld wordt op giro 999 van de Stichting Vluchteling voor hulp aan mensen wereldwijd gestort of komt op de rekening van de Stichting Vrolijkheid die kunstzinnige en creatieve activiteiten in AZC's verzorgt, met name voor kinderen. 

Film The Swimmers

Voorafgaand aan deze nachtwandeling is op dinsdag 13 juni om 19.30 uur de film 'The Swimmers' te zien. Deze film wordt getoond in CSG Dingstede, Gerard Doustraat 13 in Meppel. Dankzij hun moed en zwemtalent brengen twee nog jonge zussen de reis van het door oorlog verscheurde  Syrië tot aan de Olympische Spelenin Rio tot een goed einde. De entree is gratis. Wie wil, kan de eerder genoemde doelen steunen. 

Aanmelden

Doe je mee? Doet u mee? Als individu? Als (jeugd)groep? Aanmelden voor beide activiteiten loopt via www.nachtwandelen.nl Daar staat ook meer informatie over het nachtwandelen. Aanmelden voor het wandelen kan tot woensdag 14 juni; aanmelden voor de film tot maandag 12 juni.

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter