Project 'Gezonde Snack'

De afgelopen weken zijn leerlingen uit klas VH1a, tijdens het vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen) op het Technasium, druk bezig geweest met het project 'De gezonde snack'. Dit project is een samenwerking met JOGG Meppel en restaurant de Brasserie in Meppel.

Gezond, snel klaar en lekker!

De leerlingen is gevraagd een nieuwe gezonde snack te ontwikkelen. De snack moet goed uitgebalanceerd zijn met weinig calorieën. Daarnaast moet de snack een mooie vorm hebben, gezond zijn, snel klaar en natuurlijk lekker! Bij de bereiding dient rekening gehouden te worden met duurzaamheid. 

En de winnaar is...

Na acht weken te hebben gewerkt aan het project, was daar het jurymoment. In de jury zat Constant van Saltbommel, chef-kok bij restaurant de Brasserie in Meppel en buurtsportcoach Désirée Prins. De snacks liepen uiteen van een gezonde donut tot aan een gezonde pizza. Het recept dat het beste is verkozen door de jury was de gezonde fruitreep. 

In de vitrine van de Brasserie

Deze snack zal de komende tijd in de vitrine komen te liggen bij de Brasserie in Meppel. Daarnaast zal de snack uitgedeeld worden bij een groep mensen in de gemeente Meppel die wel wat extra's verdienen in deze corona tijd. 

Het recept is hieronder te vinden. 

  1. Gezonde-fruitreep recept

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter