The Experience 11 Pantsergeniebataljon

Donderdag 5 maart jl. zijn onze derde klas leerlingen Vince van Ommen, Egbert Bruin Slot, Julian Scholtens, Boris Strick en Jerry Brouwer op uitnodiging van adjudant Groen afgereisd naar de Prinses Margrietkazerne in Wezep.

Het was een dag om te ervaren wat militairen van het 43e Pantserinfanterieregiment allemaal doen. Alle facetten van het militaire leven werd getoond of kon zelf beleefd worden. Schieten met de simulator, staan achter een groot machinegeweer, hoe om te gaan met chemische stoffen, meerijden in de Boxer of Fennik, het kon allemaal. 

35 ton staal door het mulle zand

Ook een demonstratie van de samenwerking tussen de pantsergenie en pantserinfanterie werd getoond. Dat was een waar spektakel waarbij het zand om de oren vloog. Op volle snelheid met de tank, 35 ton staal, door het mulle zand. 

Voertuig opblazen

Het verplaatsen van grond om een hindernis te bouwen met een grote shovel was ook indrukwekkend om te zien. Als klap op de vuurpijl mocht Jerry (hij was tenslotte de jongste van iedereen) een voertuig opblazen met springstof. Na het zingen van het Mineurslied gingen ze erg vermoeid, maar vol indrukken terug naar Meppel.

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter