Verbinding

Het Cultuurtraject+ is een traject waarin Terra Meppel VO, Stad & Esch en CSG Dingstede samenwerken op het gebied van cultuur. Er wordt naar gestreefd om elk schooljaar een gezamenlijk groot cultuurproject neer te zetten in de gemeente Meppel. Dit schooljaar is het thema van het Cultuurtraject+ ‘Verbinding’. Leerlingen uit de 1e, 2e en 3e klassen hebben dit thema verbeeld op verschillende manieren. Een selectie van deze kunstwerken kun je deze zomer zien in de Bibliotheek Meppel.

Mensfiguren boetseren

Mensen in 'verbinding'. Samen dansen, elkaar liefhebben, de ander helpen, acrogym en andere sporten, knuffelen of samen in een band muziek maken. Mensfiguren van klei. Een hele uitdaging; leren over verhoudingen, vormen van het lichaam en figuren in beweging uitbeelden. Leerlingen van klas 2 hebben gewerkt aan deze opdracht en de resultaten zijn op verschillende plekken in de bibliotheek in Meppel te ontdekken. Laat je verrassen door deze pareltjes.

Kunst in de openbare ruimte

Moderne, abstracte kunst die 'niets' voorstelt wordt door de leerlingen een stuk minder gewaardeerd dan figuratieve kunst waarbij ze kunnen zien wat het is. Leerlingen van klas 3 gingen als ware kunstenaars aan de slag. Opdracht: ontwerp kunst in de openbare ruimte met als thema 'verbinding'. Het beeld staat op een buiten locatie in Meppel of in jouw woonplaats.

Oude troep

Weg met die oude troep die je niet meer gebruikt? Nee, wij maken verrassende combinaties en laten die spullen tot leven komen. Leerlingen van een aantal brugklassen zijn aan de slag gegaan met afval en/of materialen die rijp waren voor de kringloop en hebben nieuwe creaties gemaakt. Lukt het ze jou te laten glimlachten? Kunnen de leerlingen van klas 1 verwondering op jouw gezicht toveren door hun creatieve ingevingen?

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter