Vloggen, ontleden en sporten

Op dinsdag 5 oktober gaan de deuren weer open voor het Dingstede proeflokaal. Na de druk bezochte middagen van de afgelopen jaren nodigen wij groep 8-leerlingen van alle basisscholen in de omgeving ook dit jaar weer uit om eens een kijkje te nemen in een school voor voortgezet onderwijs.

Aankomende brugklassers kunnen op verschillende dinsdagen en woensdagen in oktober, november, december, januari en februari komen proeven van verschillende lessen die door een groep enthousiaste docenten worden gegeven. Alle basisscholen in Meppel en omgeving hebben flyers gekregen voor hun leerlingen. Scan de QR-code en je kunt je via de website opgeven. 

Verschillende lessen

Marit en Jiline kunnen zich de lessen nog goed herinneren. 'Ik ben het niet gewend om op een grote school te zitten, dus ik vond het fijn dat ik een beetje wist wat ik kon verwachten', zegt Marit. Jiline beaamt dat: 'Toen ik voor het eerst naar Dingstede toe ging, vond ik het wel een beetje spannend, maar dat gevoel was al snel weg.' Ook Nassim en Zoë vonden het eerst wel een beetje spannend, Maar Zuzanna had hier geen last van. Zij had zich opgegeven met een aantal vriendinnen. Ook dit jaar verzorgt Dingstede lessen in verschillende vakken die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Zo kunnen kinderen bij biologie een echte vis ontleden en ga je bij Nederlands vloggen. Actievelingen kunnen verschillende sporten uitproberen bij lichamelijke opvoeding en de echte speurneuzen analyseren een 'misschien wel gevaarlijke stof' bij scheikunde. Een overzicht van alle vakken die je als aankomend brugklasser kunt gaan volgen, staat op onze website 
www.dingstede.nl/aanmelden/proeflokaal.

Opgeven

Als de leerlingen de QR-code op de flyer scannen, komen ze bij een compleet overzicht van alle lessen. Het enige wat je dan nog moet doen, is je online aanmelden. Het mooie van deze dagen is dat je als leerling zelf bepaalt met welke lessen je meedoet en hoe vaak je mee wilt doen met een les. 'Je bent als groep 8-leerling welkom op alle geplande middagen', zegt Pauline van der Heide, teamleider op Dingstede. Leerlingen mogen alle lessen volgen. Marit: ; Ik vond het zo leuk, dat ik niet alleen muziek heb gevolgd, maar op andere dagen ook nog Nederlands en wiskunde. Zo leer je echt de school en de docenten kennen.' Zoë voegt daaraan toe dat de sfeer heel goed was en dat ze een goed gevoel kreeg over haar brugklasjaar. Pauline vindt het iedere keer weer leuk om te zien hoe enthousiast de leerlingen de deur uit gaan. Zuzanna kan er dan ook kort over zijn: 'Na één lesje wist ik het al, ik ga voor Dingstede.' 

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter