Op bezoek bij Defensie: De ultieme hindernis

Technasiumleerlingen uit V3 en H3 zijn te gast geweest bij de pantsergenie op de Prinses Margriet Kazerne te Wezep. Dit bezoek vormde de afsluiting van het project waaraan zij de afgelopen periode hebben gewerkt met als opdracht: bedenk een ultieme hindernis voor een oprukkende vijandelijke (pantser)divisie.

Ongezouten feedback

Deze leerlingen bleken de beste oplossingen te hebben bedacht en gingen deze maandagochtend voor een vierkoppige jury presenteren. Het bleek een pittige opgave om voor vier, toch wel wat strenge militairen (waaronder enkele officieren) te presenteren. Uiteindelijk bleken Vince van Ommen en Egbert Bruin Slot uit H3c de oplossing te hebben met de meeste potentie. Een eenvoudige maar doeltreffende oplossing die geassembleerd kan worden als een bouwpakket. Leerzaam voor de leerlingen was de 'ongezouten' feedback die ze van de jury ontvingen. Het is dan even slikken maar je weet waar je aan toe bent. En dat past ook goed bij een cultuur die toch wel anders is dan die van de gebruikelijke opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. 

Hoe kun je een tegenstander met makkelijk vervoerbaar materiaal het toch zo moeilijk mogelijk maken om van A naar B te komen?

Het ontdekken van het militaire leven

s' Middags mochten de leerlingen, na een demonstratie, zelf mijnen opsporen met een metaaldetector om deze daarna voorzichtig uit te graven. Ook werd er een zogenaamde ‘contactdrill’ met de leerlingen gehouden. Dit is een standaardoefening voor elke militair waarbij geoefend wordt hoe te handelen als je tijdens een patrouille plots onder vijandelijk vuur komt te liggen. Hierbij hadden de leerlingen ook nog de mogelijkheid om met een echt geweer te schieten. Al met al een mooie, bijzondere dag. Eentje die deze leerlingen niet snel zullen vergeten.

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter