Podcast Plato

De 'lockdowns' hebben bij een gedeelte van de jeugd impact gehad op hun psychisch welbevinden vanwege bijvoorbeeld te weinig sporten. Bij een gedeelte van de leerlingen heeft dit geleid tot verminderde cognitieve prestaties.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Vanwege bovenstaande willen we daarom vanuit een positief en krachtig vertrekpunt aandacht schenken aan de leefstijl van onze leerlingen. In de brugklas krijgen leerlingen de leergang Plato aangeboden ter bevordering van 'een gezonde geest in een gezond lichaam'. Tijdens de Plato-lessen krijgen de leerlingen les over voeding, beweging en duurzaamheid. 

Leerlingen worden nog fitter

Plato is er voor leerlingen die nog fitter willen worden en nog meer willen bewegen om mentaal nog sterker te worden. Plato is er ook voor leerlingen die zich minder 'veilig' voelen onder het bewegen, vanwege bijvoorbeeld overgewicht of een thuisfront waar sport geen wezenlijke plaats heeft, maar toch zowel mentaal als fysiek sterker en fitter willen worden. 

In deze podcast spreekt gezonde school-coördinator Leander Zwolle over dit lessenpakket. 

 

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter