Yuniors tienercollege gestart

Het Yuniors tienercollege In Meppel gaat van start met 16 leerlingen. Dit is het eerste tienercollege in Meppel en is een samenwerking tussen kindcentrum Het Kompas en CSG Dingstede.

Yuniors is een tienerschool voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar en moet de overgang van basisschool naar middelbare school soepeler laten verlopen. 

Er wordt gestart met een groep van zestien leerlingen uit Meppel en omstreken, die allemaal in groep 7 zitten. Deze leerlingen blijven vier jaar op het Yuniors tienercollege en stromen daarna uit in klas 3 van het voortgezet onderwijs. 

Knip
Nederland is één de weinige landen waar 'de knip tussen primair en voortgezet onderwijs al op 12-jarige leeftijd wordt gezet', stellen KC Het Kompas en CSG Dingstede. De twee scholen zeggen te ervaren dat in de praktijk dit systeem niet voor alle kinderen past. 

De verwachting is dat de school in de komende jaren flink in omvang gaat toenemen. Het schooljaar is feestelijk gestart met een hapje en een drankje. 

Actueel Wat houdt ons bezig?

Dingstede bruist het hele jaar door met gave projecten en vette activiteiten. Hier lees je wat ons op dit moment bezighoudt.

Lees de laatste nieuwtjes
adres arrow-down arrow-left arrow-right download facebook mail telefoon twitter